Munich Re tavalyi éve: újabb rekord profit

Vágólapra másolva!
A világ második számú viszontbiztosítója, a német Münchener Rückversicherung AG - a szakmában közkeletű nevén: Munich Re - szerdán 3,9 milliárd eurós adózott eredményt jelentett tavalyról, 11,4 százalékkal többet a 2006-os 3,5 milliárdnál.
Vágólapra másolva!

Ez újabb rekord, egyvégtében a negyedik, meghaladva a 3,5-3,8 milliárd eurós vállalati előrejelzést is. A további javulást a kevesebb káreseménynek és a sokoldalú üzletpolitikának tulajdonítják a cégnél: ez utóbbi segített a "nem elsőrendű válság" kockázatainak leküzdésében.

Az amerikai jelzálogpiac kockázatainak kitett befektetésekben nem egészen 10 millió eurós értékleírás vált szükségessé az utolsó negyedévben, a harmadik negyedévi, 150 milliós leírások és kapcsolódó költségek után. A teljes befektetési portfóliában a nem elsőrendű amerikai jelzálogkölcsönökhöz kapcsolódó eszközök értéke az év végén 340 millió euró volt a szeptember végi 370 millió helyett, vagyis a teljes befektetési portfóliában mindössze 0,2 százalékot képviselt.

A jó eredmények alapján a Munich Re folytatja befektetőbarát akcióját: 2010-ig további 3 milliárd euróért vásárol vissza saját részvényt, miután az utóbbi tizennégy hónapban is visszavásárolt már 3 milliárd euróért saját részvényt.