Fiókteleppé alakul át a Calyon Bank

Vágólapra másolva!
A pénzintézet kérésére visszavonta a Calyon Bank Magyarország Zrt. befektetési szolgáltatási tevékenység végzésére vonatkozó engedélyét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A felügyelet januárban engedélyezte a Calyon Bank jegyzett tőkéjének 2 milliárd forintra leszállítását is, a jegyzett tőke 2006 végén 4,4 milliárd forint volt.
Vágólapra másolva!

A háttérben az áll, hogy a Calyon néhány hónapja fióktelepként tevékenykedik Magyarországon, 2007. október 1-jén eszköz- és forrásállományát is az újonnan alapított Calyon Magyarországi Fióktelepébe helyezte át. (A Calyon Bank mérlegfőösszege 2006 végén 220,38 milliárd forint, bruttó hitelállománya 16,66 milliárd forint, betétállománya 107,08 milliárd forint volt.)

Olivier Joyeux, a fióktelep vezérigazgatója a fióktelep indulásakor hangsúlyozta: a jogi forma megváltozásával a bank erősebbé és rugalmasabbá válik; segítségével tovább folytathatják addigi stratégiájukat, amelynek keretein belül magas hozzáadott értékű strukturált finanszírozási és tőkepiaci megoldásokat kínálnak ügyfeleik válogatott köre számára.

A Calyon Bank Magyarország az 1992-ben alapított Crédit Lyonnais Bank Magyarország jogutódja, neve 2004-ban változott Calyon Bankra, miután a Crédit Agricole bankcsoport 2003-ban felvásárolta a Crédit Lyonnais csoportot.