Beszállítója csődje miatt leállt a Chrysler

Vágólapra másolva!
A Chrysler fő műanyag-részegység beszállítója a múlt hét végén csődvédelmet kért és beszüntette a szállítást, ezzel akár több százmillió dolláros kárt okozva a járműipari óriásnak.  
Vágólapra másolva!

A Plastech Engineered Products nevű nagy amerikai beszállító cég a múlt hét végén csődvédelmet kért és beszüntette részegységeinek szállítását. Hétfőn emiatt már négy Chrysler üzemben leállt a gyártás és úgy nézett ki, hogy hamarosan minden üzemét kényszerszünetre kárhoztatja az autókba egyenként mintegy félezer különböző egységet beszállító cég csődje.

A hét végén a Chrysler és a Plastech állítólag szállítási szerződést bontott és az autógyártó pert indítását helyezte kilátásba. Becslések szerint a Plastech több száz millió dolláros kárt is okozhat az egyébként is veszteséges amerikai járműipari óriásnak.

Hétfőn több mint 10 ezer Chrysler dolgozó már nem vehette fel a munkát. A Plastech üzemeiben összesen 7600 ember dolgozik. A cég egyébként a Ford, a GM és a Toyota részére is szállít. A Chrysler a hírek szerint több hétre elegendő raktárkészlettel rendelkezik autóiból, így a termeléskimaradást az autópiac még nem érzékeli.