Ingyenes pénzügyi oktatást indít a Korona Akadémia

Vágólapra másolva!
Alapvető pénzügyi és gazdasági oktatásba kezd a Korona Akadémia. A jelenlegi pénzügyi válság ugyanis már Magyarországon is érezteti hatását, így szerintük nagy szükség van most erre.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi hitelpiaci válságot mára a magyar háztartások is a bőrükön érzik. A Korona Akadémia szerint a katasztrofális helyzetbe került családi kasszák, ki nem fizetet törlesztő részletek, elkobozott lakások, autók és vésztartalékként feláldozott értéktárgyak esnek áldozatául annak, hogy a magyar lakosság nem tájékozott pénzügyeiben.

Az elmúlt hetekben-hónapokban valóságos földrengést okozott a világon végigsöprő hitelválság, amely - talán csak a hazai bankok óvatos hitelezési politikája miatt- nem érintette eddig súlyosabban a magyar gazdaságot. A világpiaci trendek azonban hatással vannak a családi kasszákra is, s érzékenyek érintik mindazokat, akik éveken át kénytelenek fizetni ingatlanjuk, autójuk, vagy más értéktárgyaik részleteit.

Az akadémia szerint szomorú tény, hogy az alapfokú gazdasági ismeretekkel sem rendelkező emberek könnyebben kötelezik el magukat meggondolatlanul, hosszú évekre rossz hitelkonstrukciók mellett, és végül gyakrabban találják magukat egy akár végzetes adósságspirálban.

Az akadémia ezen akar segíteni ingyenes oktatási programmal az ország legkülönbözőbb pontjain. Az ingyenes oktatási program a legalapvetőbb pénzügyi és gazdasági ismereteket adja át az érdeklődők széles körének, tinédzserektől a családfenntartókig. Céljuk hétköznapi nyelven,közérthetően beszélni és olyan tudást átadni, mely a gyakorlatban is használható és stabil kapaszkodót jelent a pénzügyek kusza világában.