Megnyugodhatnak a részvénypiacok

Vágólapra másolva!
Emelkedés is jöhet a magyar részvénypiacon, mivel megnyugvás jelei mutatkoznak a nemzetközi tőzsdéken. Ehhez azonban szükség van a forint árfolyamának stabilizálására is. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,60 pontos emelkedéssel, 22 668,37 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,62 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője megnyugvásra számít a részvénypiacon az elmúlt napok esése után. Ehhez az szükséges, hogy a nemzetközi piacokon is megnyugodjanak a kedélyek, az Egyesült Államokban ne legyen további esés, továbbá a forintpiacon is helyreálljon a nyugalom.

Amennyiben mindez teljesül, akkor az elemző esélyt lát az emelkedésre, elsősorban az OTP és az Egis piacán. Az OTP-nél azért, mert a bankpapír az utóbbi időszak legnagyobb vesztese volt, az Egisnél pedig azért, mert várakozása szerint a gyógyszergyár nagyon jó gazdálkodási adatokat közöl majd a 2007. negyedik negyedévről (ami az Egis esetében a jelenlegi üzleti év első negyedéve). A társaság jövő hét kedden teszi közzé a tőzsdei gyorsjelentését.