Két megyében is elfogadták a költségvetést

Vágólapra másolva!
Több mint 17 milliárd forintos kiadással, 16,3 milliárd forintos bevétellel és 834 millió forint tervezett hiánnyal a fideszes többségű Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat elfogadta az idei költségvetéséről szóló előterjesztést; a testület 4 milliárd forint értékben zártkörű kötvény kibocsátásáról határozott. Hajdú-Bihar megye önkormányzati közgyűlése is döntött 16 milliárd 216 millió forintból gazdálkodnak az idén.
Vágólapra másolva!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat közgyűlése a költségvetési előterjesztést 23 igen 14 nem szavazattal fogadta el.A 17,2 milliárd forintos kiadási oldalon a személyi juttatásokra 8,4 milliárd, a munkaadókat terhelő járulékokra 2,6 milliárd, míg a dologi kiadásokra 4,6 milliárd forint fordítanak. A

megyei önkormányzat döntött arról is: a közszolgálati és államigazgatási feladatok teljesítésére 550 millió forint folyószámla-hitelt vesz fel 2009 február végi visszafizetési határidővel.A közgyűlés beruházási feladatai megvalósítása érdekében 4 milliárd forint névértéken svájci frankban húszéves futamidőre és ötéves türelmi idővel kötvény kibocsátását is megszavazta. A munkával a benyújtott ajánlatok alapján a Raiffeisen Bank Zrt.-t választották ki.

Hajdú-Bihar önkormányzata is döntött

Elfogadta idei költségvetését Hajdú-Bihar megye önkormányzati közgyűlése: a döntés értelmében az önkormányzat 16 milliárd 216 millió forintból gazdálkodik az idén, miközben 600 millió forint hitelt vesz fel működési költségek fedezésére és 3 milliárd forint értékben kötvényt bocsát ki.

Rácz Róbert, a közgyűlés fideszes elnöke utóbbiak indoklása kapcsán elmondta: a 2008. évi költségvetésben az eddigieknél is nehezebb az egyensúly megteremtése. A központi finanszírozás egyre csökkenő mértékben fedezi a kiadásokat, az önkormányzat bevételi lehetőségei beszűkültek, a tartalékai kimerültek.