Financial Times: nő a befektetői aggodalom

Vágólapra másolva!
Magyarország politikai stabilitása és a külföldi befektetőket vonzó képessége körül vet fel aggályokat a hét végi népszavazás eredménye - vélte kedden, Brüsszelben megjelenő kontinentális kiadásában napvilágot látott cikkében a Financial Times című brit napilap.
Vágólapra másolva!

A patinás újság - az Európai Unió bürokratáinak első számú kedvence - úgy értékelte, hogy miközben a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj elutasítása nem meglepetés, a részvételi arány és a magas elutasítási mérték példátlannak mondható.

Az a kilátás, hogy fontos kormánytörekvéseket húztak keresztül, eltántoríthatja azokat a befektetőket, akik a reformokba némileg már belefáradt ország hosszú távú kormányozhatósága miatt aggódnak - idézett egy elemzőt a lap, amely szerint a már javasolt reformok megosztó jellege szintén távol tarthatja az egészségbiztosítási piac iránt érdeklődőket. A Financial Times idézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is, aki szerint hosszú távon okozhat zavart, ha a kormány politikáját népszavazásokkal akadályozzák.