Nem mínuszos a HTCC minősítése

Vágólapra másolva!
Megerősítette kedden a Magyarországon Invitel márkanév alatt tevékenykedő amerikai, seattle-i székhelyű Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) vezetékes távközlési szolgáltató hosszú futamú, "B plusz" szintű cégadósi osztályzatát a Standard & Poor's, egyszersmind levette a besorolást a negatív előjelű figyelőlistáról.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb hitelminősítője tavaly decemberben vette figyelőlistára a HTCC-t, miután a magyar cég bejelentette az osztrák Memorex Telex Communications AG 95,7 százalékának megvásárlását, 90,5 millió euróért adóssággal együtt. A HTCC múlt héten, csütörtökön közölte, hogy zárta a Memorex felvásárlását. A Memorex Közép-Kelet-Európa egyik vezető alternatív távközlési szolgáltatója, amely nagykereskedelmi adat- és kapacitás-szolgáltatásokat nyújt vezető globális távközlési és internetszolgáltatók számára.

Az S&P keddi közleménye szerint az osztályzat megerősítése tükrözi, hogy a HTCC szilárd piaci helyzetben van az 54 magyar koncessziós térség közül abban a 14-ben, ahol a fő távközlési szolgáltatóként működik.

A megerősítés tükrözi a gyors előrelépést a tavaly áprilisban megvett Invitel integrációjából eredő költségszinergiák realizálásában, valamint a kelet- és délkelet-európai nagybani piaci helyzet megerősödését is a Memorex átvétele által.

A Memorex-ügylet bejelentése után felülvizsgálat alá vette a HTCC nála "B1" szintű, szintén spekulatív kategóriájú cégcsoport-besorolását a Moody's Investors Service is, amely azonban a felülvizsgálatot annak idején nem látta el sem negatív, sem pozitív előjellel, és végül nem is hajtott végre osztályzatmódosítást a magyar cégen.