Tőkét emelt a Société Générale

Vágólapra másolva!
A Société Générale 5,5 milliárd eurónyi új részvényt bocsátott ki a keddi bejelentés szerint. A bank ezzel a sikeresnek minősített tőkeemeléssel akarja visszaszerezni megtépázott tekintélyét a vezető bankok között.
Vágólapra másolva!

A bank közleménye szerint a részvényeket 184 százalékkal túljegyezték, 10,2 milliárd eurónyi vételi ajánlattal. A túljegyzést a szakértők a befektetői bizalom megnyilvánulásának tekintik.

A Société Générale (SocGen) közel 5 milliárd eurós veszteséget szenvedett el Jérome Kervier bróker törvénytelen üzletkötései miatt, és a bank emellett 2,6 milliárd euró veszteget szenvedett el az amerikai jelzáloghitel-piaci válság következtében.

A SocGen az újonnan szerzett tőkét pénzügyi stabilizálására és további - Oroszországot, Brazíliát, Indiát és a közép-kelet-európai országokat érintő - terjeszkedésre kívánják fordítani.A SocGen papírjainak mostani tulajdonosai kedvezményes jegyzési jogokkal rendelkeztek, 47,5 euróért juthattak a papírokért és minden négy meglévő részvény után vehettek egy újat. A bank részvényeinek árfolyama az elmúlt hónapok esése után hétfőn 64,08 dolláron zárt.