Tulajdonos váltás történt a Hídépítőnél

Vágólapra másolva!
Új tulajdonoshoz került a Hídépítő Zrt. A legnagyobb hazai vasbeton hídszerkezeteket építő cég eladásáról tegnap írták alá a megállapodást, a vevő cég korábbi elnök-vezérigazgatója - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Megvált magyarországi hídépítő cégétől a francia Vinci Construction S.A.S. A Hídépítő Zrt. 97,35 százalékos részvénycsomagját Apáthy Endre, a társaság 2007 őszén nyugdíjba vonult elnök-vezérigazgatója vásárolta meg - írja a lap. A fennmaradó részvényhányad 79 kisbefektető kezében van. Az üzletkötés részleteiről az új tulajdonos a lapnak nem nyilatkozott. Az adásvétel feltételeit, így a cég vételárát a felek üzleti titokként kezelik.

A Hídépítő működését 1992 és 2007 között irányító, az egyetem elvégzése óta a vállalatnál dolgozó szakember csupán annyit árult el: elsődleges célkitűzésének tekinti, hogy cége a következő években is a magyar építési piac meghatározó szereplője maradjon, és lehetőség szerint növelje részesedését. Emellett fontosnak tartja, hogy kiköszörüljék a társaság imidzsén az elmúlt hónapokban - a többi között a fővárosi metróberuházások kapcsán - esett csorbát.

A cég az elmúlt években olyan nagyberuházások megvalósításában alapozta meg hírnevét mint a dunaújvárosi híd, illetve az M7-es köröshegyi viaduktjának építése.