Franchise-hálózatot épít az A1 is

Vágólapra másolva!
A budapesti Belvárosban nyílik az A1 ingatlanközvetítő első két franchise-irodája, amelyeket várhatóan egy vidéki követ. A cégcsoport már létező, saját tulajdonban lévő hálózata mellett 100 tagból álló országos láncot tervez kiépíteni.
Vágólapra másolva!

A svájci tulajdonú A1 Csoport megkezdte tizedik saját tulajdonú ingatlanirodájának kialakítási munkálatait. A cégcsoport ezzel elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy a hazai ingatlanfranchise-piac szereplői közé lépjen - áll a közvetítőnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

Az első két partnerrel már megszületett a megállapodás, így a budapesti Belvárosban hamarosan megnyílnak az első franchise-rendszerben üzemelő A1-irodák, és az első vidékit szintén rövid időn belül avatják. A svájci frankban megállapított franchise-díjak a piaci átlagnak megfelelőek lesznek. Az tervek szerint a cég nettó árbevétele az idén meghaladja az 1 milliárd forintot.

Huszti György üzletág-igazgató tájékoztatása szerint olyan potenciális partnerek is jelentkeznek, akik ez idáig nem az ingatlanszakmában tevékenykedtek - a velük kötendő esetleges megállapodás feltétele az A1 által elfogadott szakmai vezető kinevezése.

A cégcsoport, amely jelenleg közel 200 munkatársat foglalkoztat, nem szeretne a túl gyors növekedés hibájába esni, ezért az idén legfeljebb huszonöt franchise-partnerrel kíván szerződést kötni - derül ki a közleményből. A végső cél 60 budapesti és 40 vidéki ingatlaniroda megnyitása, amibe egyaránt beleértendők a saját tulajdonú és a franchise-irodák.

Mint az [origo] korábban beszámolt róla, a hazai ingatlanfranchise piaca óriási fejlődés előtt áll: a már működő, nagy hazai láncok mellé várhatóan több tapasztalt, tőkeerős külföldi szereplő érkezik az elkövetkező egy-másfél évben.