Még mindig a hitelkártya a sláger

Vágólapra másolva!
Egyre többen használnak bankkártyát Magyarországon. Hasonlóan 2006-hoz, tavalyi is dinamikusan bővült a magyar bankkártyapiac de nőtt a betéti kártyák állománya is - derül ki a Világgazdaságnak nyilatkozó hitelintézetek adataiból.
Vágólapra másolva!

A slágertermék még ma is a hitelkártya, egyre népszerűbb azonban kétszámjegyű növekedéssel a betéti kártya. A Budapest Bank által kibocsátott lakossági betéti kártyák száma például összesen 380 ezer volt 2007-ben, ez 13 százalékos emelkedést mutat az előző évi adatokhoz képest. A bank által kibocsátott hitelkártyák számában ugyanakkor hozzávetőleg 25 százalékos növekedést értek el egy év alatt.

Az Erste szintén a hitelkártyáknál erősítette a pozícióit: az általa kibocsátott ilyen típusú plasztikok száma 53 ezerre nőtt, így majdnem kétharmadával meghaladja az egy évvel korábbi darabszámot. Ugyanakkor az összes kibocsátott kártyát tekintve is több mint nyolc százalékkal bővült.

A CIB Banknál a betéti kártya állomány megközelítette a 250 ezret, ez több mint 28 százalékos emelkedés, a hitelkártyák száma ugyanakkor tavaly némileg csökkent, az összes lakossági kártya száma így is több mint 14 százalékkal, 372 ezer fölé emelkedett.

Az MKB Banknál közöltek szerint a céges kártyáik száma ötödével nőtt tavaly, és közel 40 százalékos emelkedést regisztráltak a kiemelt ügyfeleknek járó plasztikoknál is. A Budapest Bank Üzleti Kártyájának folyósított állománya 2007-ben is jelentősen, 50 százalékkal nőtt - írja a Világgazdaság.