A Lidl a PIN-kódokat is videóra vette

Vágólapra másolva!
A munkavállalói megfigyelésével kétes hírnevet szerzett Lidl most újabb botrányba keveredett: kiderült, hogy a felfogadott magándetektívek által a pénztárak fölé elhelyezett kamerák a bankkártyával fizető vevők PIN-kódjait is rögzítették - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Ha valaki az elmúlt időszakban egy német Lidlben bankkártyával fizetett, könnyen filmre vehették, hogy milyen PIN-számot pötyögött be a pénztár melletti terminálba. A kiszivárgott hírekre válaszként a Lidl bejelentette a pénztárakat figyelő kamerák leszerelését. A cég szerint nem lehet száz százalékig kizárni a PIN-kódok videó-felvételének lehetőségét, ezért azt tanácsolja vevőinek: mindig takarják el a kódot beütő kezüket.

A fogyasztóvédelem azt tanácsolja a vevőknek, inkább ne fizessenek bankkártyával. A Lidlnél vásárlókat pedig arra biztatják: szólítsák fel az áruházláncot a felvételek haladéktalan megsemmisítésére.

Németországban bevett dolog a kasszáknál a videókamerás megfigyelés, amit a rablótámadásokkal indokolnak: a hiper-, és szupermarketek pénztárai évente ugyanis több mint ezer erőszakos bűncselekmény célpontjául szolgálnak. A rögzített képek a felderítést szolgálják - írja a Népszabadság.