Alacsonyabb államháztartási hiány márciusban

Vágólapra másolva!
Az államháztartás márciusban - önkormányzatok nélkül - 325,9 milliárd forint hiánnyal zárt, ami kisebb a vártnál - közölte a Pénzügyminisztérium kedden. Az idei első három havi hiány 508,1 milliárd forint lett, ami a bruttó hazai termék (GDP) 1,9 százaléka.
Vágólapra másolva!

Márciusban a központi költségvetés és a tb alapok hiánnyal zártak, az elkülönített állami pénzalapok egyenlege többletet mutatott. Az államháztartás hiánya - önkormányzatok nélkül - 325,9 milliárd forint volt márciusban. A Pénzügyminisztérium márciusi prognózisa 344,5 milliárd forintos hiánnyal számolt.

Az államháztartáson belül a központi költségvetés hiánya 286,9 milliárd forint, a tb alapok deficitje 43,2 milliárd forint volt. Az elkülönített állami pénzalapoknál 4,2 milliárd forintos többlet alakult ki.

Az első negyedévben az államháztartás hiánya - önkormányzatok nélkül - 508,1 milliárd forintot tett ki. A tárca prognózisa az első negyedévre 526,6 milliárd forint volt.

Március végén az államháztartás első három havi hiánya a bruttó hazai termék (GDP) 1,9 százalékát érte el. Ez megegyezik a márciusban kiadott negyedéves prognózissal.