Szinte változatlan a forint árfolyama

Vágólapra másolva!
Szűk sávban, keddi szintjén alakult a forint árfolyama szerdán délelőtt.
Vágólapra másolva!

A budapesti bankközi devizapiacon szerda délelőtt 251,95/252,05 forint volt az euró jellemző árfolyama, ami mindössze 10 fillérrel tér el a kedd délutáni 251,85/95 forintos értéktől. A kereskedők elmondása szerint nagyon szűk sávban, rendkívül alacsony forgalom zajlott: hol 252,30 forinton, hol 251,70 forinton született egy-egy kötés, ebből a sávból azonban nem lépett ki az árfolyam.

A nemzetközi piaci folyamatok hatásaként kissé erősödött a forint a dollárral szemben: az amerikai deviza árfolyama jelenleg 158,95/159,05 forint, kedden 159,40/60 forint volt.

A kereskedők arról is beszéltek, hogy a piac várakozásai között szerepel a forint esetleges gyengülése - akár 256 forintos eurót is elképzelhetőnek tartanak. Ennek okaként a kelet-európai devizák viszonylagos erősségét említették, hozzátéve, hogy voltak - sikertelen - kísérletek a forint további erősítésére is; amennyiben azonban a régiós devizák árfolyama gyengülni kezd, ennek hatása alól aligha vonhatja majd ki magát a budapesti piac. Arról azonban, hogy erre a trendfordulóra mikor kerül sor, és az milyen erős lesz, egyelőre nem lehet biztosat mondani - tették hozzá.