Porschékat gyártanának az oroszok

Vágólapra másolva!
Rövid időn belül Porschék összeszerelését kezdheti meg egy finn társaság az Oroszország észak-nyugati részén lévő leningrádi régióban - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Valmet Automobile Inc. különböző luxusautó-márkák járműveit szereli össze külsős gyártóként, ennek részeként foglalkozik Porsche Boxter és Cayman utcai versenyautók összeszerelésével.

A régió vezetői szerint a vállalat olyan üzemcsarnokot keres, amelybe könnyen betelepítheti futószalagjait. Az orosz fél négy helyszínt ajánlott a finn partner figyelmébe. A tárgyalásokon nem került szóba, hogy a Valmet milyen Porsce-típusokat gyártana az orosz forradalom vezetőjének nevét viselő régióban, csak azt közölték, hogy évente 10 ezer járművet állítanának elő. A finn cég először felkeresi a lehetséges helyszíneket, s csak akkor folytatja a tárgyalásokat, ha talál köztük megfelelőt.

A régió vezetése többször bejelentette már, hogy komoly tárgyalásokat folytat autógyártókkal, ám eddig csak a Ford választotta ezt a helyszínt, a Toyota, a Nissan, a GM, a Suzuki és a Hyundai a régióhoz közigazgatásilag nem tartozó Szentpéterváron építette fel gyárát - olvasható a Napi Gazdaságban.