Nem fizet osztalékot a Budapest Bank

Vágólapra másolva!
A Budapest Bank (GE Money Bank) 2007-re nem fizet osztalékot, az előző évekhez hasonlóan csupán a kamatozó részvények tulajdonosai kapják meg az alapszabály szerint nekik járó, a névértékre vetítve 10 százalékos kamatot (ennek terhe összesen 8 millió forint) a csütörtökön megtartott évi rendes közgyűlés döntése szerint.
Vágólapra másolva!

A közgyűlés a bank sajtóközleménye szerint a magyar számviteli szabályok szerint készült konszolidált pénzügyi kimutatásokat 814,2 milliárd forint - az előző évinél 17 százalékkal nagyobb - mérlegfőösszeggel, és 5,8 milliárd forint - az előző évinél 18 százalékkal kisebb - mérleg szerinti nyereséggel fogadta el.

A bankcsoport nettó kamatbevétele tavaly 23 százalékkal, 45,9 milliárd forintra emelkedett. A dinamikusan bővülő fiókhálózat, a dolgozói létszám jelentős, 12 százalékot meghaladó növekedése következtében a bank beruházásokhoz kapcsolódó működési költségei 2007-ben 21 százalékkal, 47,7 milliárd forintra növekedtek az előző évhez képest. A bankcsoport 8,5 milliárd forint - az előző évinél 8 százalékkal kisebb - adózás előtti, és 7,3 milliárd forint - az előző évinél 1 százalékkal kisebb - adózott nyereséget ért el.

A BB közleménye kiemeli: a hitelintézet 2007-ben folytatta három éve megkezdett növekedési stratégiájának megvalósítását. Értékesítési hálózata tavaly közel 20 új bankfiókkal bővült, a bank jelenleg 103 bankfiókban szolgálja ki ügyfeleit.

A 2006-ban megnyitott békéscsabai Bankműveleti Központ munkatársainak száma 2007 végére 390-re emelkedett. A központ fejlesztésébe a Budapest Bank 4 év alatt több mint 2,3 milliárd forintot fektet be.

A közgyűlés az igazgatóság új tagjává választotta Kiss-Haypál Györgyöt, újraválasztotta Rolek Ferencet és döntött Eric Anliker, Peter Franklin és Rada Sándor felügyelőbizottsági taggá való választásáról.