Veszteséges a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
A Deutsche Bank AG öt év óta első ízben zárt negyedévet veszteséggel. A kényszerű leírások, a csökkenő bevétel és az üzleti veszteségek érzékeltetik a piaci feltételek romlását. Emiatt Németország legnagyobb kereskedelmi bankja 141 millió eurós veszteséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 2,12 milliárd eurós adózott eredménnyel.
Vágólapra másolva!

A veszteség kisebb mint a szakértők által várt 188 millió euró. A bank az első negyedben 2,7 milliárd eurónyi hitel leírására kényszerült döntően a jelzáloghitel-piaci válsággal összefüggésben. Mint Josef Ackermann vezérigazgató közölte, márciusban a hitelpiaci válság kirobbanása óta a legnagyobb nyomás nehezedett a bankszektorra és ez kihatott a Deutsche Bank eredményére is.

A bank a március végén közzétett éves jelentésében kilátásba helyezte, hogy esetleg nem teljesíthető az idei év egészére kitűzött adózás előtti 8,4 milliárd eurós eredményt és további leírások válhatnak szükségessé, ha nem javulnak a gazdasági körülmények.

A Deutsche Bank részvényei hétfőn 0,8 százalékos javulás után 76,77 eurón zártak. Az év eddig eltelt időszakában a részvények 14 százalékot vesztettek értékükből