Gyengén nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,22 pontos csökkenéssel, 22 715,40 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,01 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A gyenge nyitás ellenére erősödés várható napközben a budapesti részvénypiacon, állítják a szakemberek. Kuti Ákos, a Cashline Értékpapír elemzője szerint az európai börzéken alapvetően optimista a hangulat, amit a megjelent kedvező vállalati eredmények alapoznak meg, ennek alapján a BÉT-en is erősödés várható.

A szakértő várakozása szerint az emelkedésben a bankszektor lehet a főszereplő, így a magyar piacon jól teljesíthet az OTP. A kisebb papírok közül az elemző kiemelte a Graphisoft Parkot, amely akár komoly mértékben emelkedhet a nagy volumenű fejlesztési projektjének bejelentése nyomán.

Az elemző megemlítette, hogy több papír, az Elmű, az Émász és az Egis is osztalékszelvény nélkül forog keddtől. Ez az osztalékkal közel megegyező mértékű árfolyamcsökkenést okozhat a részvények árfolyamában, legalábbis a kereskedés elején.

A BUX hétfőn 41,05 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 22.717,62 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 12 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Mol kivételével erősödtek.