Legnagyobb hálózatot akar a TakarékBank

Vágólapra másolva!
Májustól arculatot váltott és az eddiginél szorosabb együttműködést alakít ki 14 takarékszövetkezettel a TakarékBank a termékek értékesítése és a piaci megjelenés tekintetében - mondta Csicsáky Péter, a pénzintézet vezérigazgatója keddi tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató szerint a TakarékBank fő feladata a takarékszövetkezetek egységes piaci fellépésének megteremtése és versenypozíciójuk megőrzése. Ennek érdekében a hiteintézet létrehozta és koordinálja a takarékszövetkezetek minden eddiginél szorosabb együttműködési formáját, az úgynevezett TakarékPont hálózatot.

A mostani 14 takarékszövetkezet 143 fiókjában induló TakarékPont már a kezdeti időszakban is országos lefedettséget jelent. A Dunántúlon a legnagyobb, Észak-Magyarországon a legkisebb jelenlétük.

Csicsáky Péter kiemelte: az idei év végére a TakarékPont jelenlegi fiókszáma akár a duplájára is nőhet, összesen mintegy 300 takarékszövetkezeti fiók lehet a hálózatban. Két-három éven belül pedig a bank szeretné elérni, hogy a mintegy 1600 takarékszövetkezeti fiók felének csatlakozásával ez legyen a legnagyobb hazai bankhálózat.

Védjegy is a TakarékPont

Szerinte a TakarékPont minőségi védjegy is, a csatlakozás feltétele ugyanis, hogy az adott takarékszövetkezet a TakarékPont valamennyi termékét megfelelő színvonalon legyen képes kínálni ügyfeleinek.

A TakarékPont hatékonysága a részt vevő felek közötti feladatmegosztásban rejlik: miközben a helyi, a közvetlen értékesítéshez kapcsolódó tevékenységeket továbbra is az önálló takarékszövetkezetek végzik, a közös termékek fejlesztése és oktatása, a központi információ-technológiai rendszer kialakítása, illetve az országos szintű marketingfeladatok ellátása a TakarékBank feladatává válik.

Előtérben a lakossági igények

A TakarékPont számos lakossági szolgáltatást kínál, így például TakarékClassic név alatt többféle számlacsomag, valamint forint- és devizaalapú hiteltermék áll az ügyfelek rendelkezésére. Emellett TakarékPlus név alatt különböző külső szolgáltatóknak a TakarékPont hálózatán keresztül kínál a bank speciális termékeket - lakás-előtakarékossági konstrukciókat, biztosítási termékeket, és a jövőben lízingkonstrukciókat, a befektetési lehetőségek pedig a már tavaly bevezetett TakarékInvest szolgáltatáskörben érhetők el.

A 14 takarékszövetkezet az integrált takarékszövetkezetek mintegy 1300 milliárd forint mérlegfőösszegéből hozzávetőleg 25 százalékos részesedést mondhat magáénak. A TakarékBank mérlegfőösszege tavaly év végére 294,98 milliárd forint volt, szemben az előző évi 273,16 milliárd forinttal. A bank tavalyi adózás utáni nyeresége 1274 milliárd forint volt a 2006-os 1173 milliárd forint után.