Bezárják a kupi öntödét

Vágólapra másolva!
Miután a hitelezőkkel nem sikerült egyezséget kötni, leállították a termelést és felszámolják a közel négy évtizedes múltra visszatekintő kupi székhelyű Ferro Öntöde Kft.-t - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Ezzel párhuzamosan a patinás, főként egyedi speciális termékeiről híres cégtől több mint száz dolgozót küldenek el. A Közép-dunántúli Munkaügyi Központban megerősítették, hogy a cég néhány nappal ezelőtt írásban is bejelentette a csoportos létszámleépítést.

A még 1969-ben ipari szövetkezetként alakult cég ugyan 1994-től kft. formában működött, ám tulajdonosi köre nem sokat változott. Az alkalmazottak mintegy 80 százalékának egészen a felszámolásig üzletrésze volt a Ferro Kft.-ben.

A társaság sikereit hosszú éveken át elsősorban annak köszönhette, hogy többnyire egyedi megrendelésre dolgozott. Többek között csatornaprofilokat és nyomócsőidomokat gyártott, de Kupon készültek díszöntvények, korlátelemek, kandeláberek, sőt speciális, másutt nem vagy csak nehezen beszerezhető gépalkatrészek is - írja a Napi Gazdaság.