Emelkedés várható a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 139,31 pontos emelkedéssel, 23 258,77 ponton nyitott. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,60 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A szakemberek szerint emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője pozitív nyitást vár, és reményei szerint a nap további részében is pozitív tatrtományban maradhat a BUX.

Az emelkedésre a globális piacok optimizmusa ad okot. A hétfőn nyitva tartott vezető tőzsdék nyereséggel zártak, és elsősorban a banki papírok árfolyama emelkedett a legnagyobb európai bank, a HSBC vártnál jobb eredményeinek köszönhetően.

Az elemző várakozása szerint az optimizmus kedden is folytatódik, kivéve a kínai börzét, ahol a hétfői földrengés miatt esnek az árfolyamok. Illés László az átlagosnál erősebb emelkedésre számít, mivel a magyar piacnak "be kell pótolnia" a hétfői emelkedést is, amiből kimaradt az ünnepnap miatt.

A BUX pénteken 18,75 pontos, 0,08 százalékos csökkenéssel, 23 119,46 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 19,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott.