Warren Buffet Kraft részvényeket vett

Vágólapra másolva!
Az amerikai milliárdos Warren Buffet cége, a Berkshire Boost Investments a Kraft Foodsba és a Wells Fargoba fektet be, kihasználva azok árfolyamának esését - tudósít a www.bloomberg.com internetes oldal.
Vágólapra másolva!

Buffett ugyancsak növelte részesedését az Ingersoll-Rand hűtőfelszerelés-gyártó cégben, valamint az egészség-biztosítással United Health Groupban és a Well Pointban is.

"Cseppet sem zavar, ha valamely árfolyam ajkár 50 százalékot esik" - nyilatkozta korábban Buffet a Berkshire omahai közgyűlésén. "Ha részesedést akarunk szerezni, akkor kiárusításra került dolgokat érdemes venni."

Buffet a Berkshire sikersztorijának letéteményese: egy textilgyárból 200 milliárd dolláros céget épített 72,6 milliárdos tőzsdei portfolióval, mivel olyan biztosítási cégekbe fektetett, mint a Geico Corp. és a National Indemnity Co. A Berkshire Coca-Cola Co., a Wells Fargo, a Kraft és az American Express Co. legnagyobb részvényese - írja a www.bloomberg.com saját adatbázisára támaszkodva.

2008-ban a Berkshire a világ második legnagyobb élelmiszeripari cégében, a Kraftban 4,4 százalékkal növelte részesedését, így jelenleg 138,3 millió részvény tulajdonosa. A Kraft árfolyama 5 százalékot esett az első negyedév során.