Felújítják a KFC éttermeket

Vágólapra másolva!
Felújítják a magyarországi Kentucky Fried Chicken (KFC) éttermeket, a magyarországi KFC és Pizza Hut egységeket üzemeltető AmRest csoportszinten összesen 3,6 milliárd forintot költ felújításra az idén - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

Egy AmRest csoporthoz tartozó étterem átlagos éves forgalma 294 millió forint. A társaság május elején nyitotta meg újra a legnagyobb magyarországi KFC éttermét az Erzsébet körút és a Király utca sarkán. A már 16 éve működő éttermet a korábbinál csaknem kétszer nagyobbra, háromszáz férőhelyesre bővítette az étteremlánc. Az AmRest közleménye szerint a KFC vendégkörét hagyományosan a családos és a fiatal generáció tagjai tették ki.

A Király utcai étterem újranyitásával a magyarországi KFC étteremlánc összesen már 13 tagból áll, és az üzemeltető további egységek nyitását tervezi 2008-ban. A KFC éttermek a csirkehúst Magyarországon magyar beszállítóktól szerzik be.

Az amerikai Kenctucky állambeli Luisville-i központtal rendelkező KFC csaknem 8 millió vendéget szolgál ki naponta a világ 80 országában lévő több mint 11 000 éttermében. A KFC márka tulajdonosa a világ legnagyobb étteremüzemeltetője, a Yum! Brands Inc., amely több mint 32 500 éttermet működtet száznál több országban.