Eladja az SCD az Interfructot

Vágólapra másolva!
Gazdát cserél az élelmiszer- és vegyiáru-nagykereskedelemmel foglalkozó Interfruct Cash & Carry áruházlánc. Az eladó SCD mostantól az ingatlanüzletre koncentrál, egyúttal százszázalékos magyar tulajdonba kerül.
Vágólapra másolva!

Stratégiai portfóliótisztításba kezd a SCD csoport. A teljes körű átalakítással a tulajdonosok célja az megbízható működési feltételek megteremtése a tőzsdei szerepre készülő társaságnál. Első lépésként a társaság értékesíti az Interfruct Cash & Carry láncot, továbbá kivásárolja a brit kockázati tőkebefektető SCD-ben lévő tulajdonrészét - derül ki az [origo]-hoz eljuttatott közleményből.

A szerkezetváltással az SCD tovább kívánja erősíteni ingatlanfejlesztési és befektetési tevékenységét Magyarországon, valamint a közép-kelet-európai térségben. Ennek érdekében a társaság menedzsmentje kivásárolja a cégcsoportban lévő brit kockázati tőkebefektető SCD UK 19 százalékos tulajdonrészét. A lépéssel az SCD Csoport 100 százalékban a magyar menedzsment tulajdonába kerül.

A cégcsoport elnöke elmondta, hogy a stratégiai portfóliótisztítás része annak a folyamatnak, melynek révén két éven belül az SCD Csoport bevezetnék a hazai tőzsdére. "Az Interfruct Kft. értékesítésével a jövőben az SCD kizárólag az ingatlanfejlesztési és ingatlanbefektetési tevékenységének erősítésére koncentrál a térségben. Elsősorban Bulgáriában és Romániában folytatunk előrehaladott tárgyalásokat kereskedelmi és lakóingatlanok fejlesztésére" - mondta Jászai Gellért.

Az élelmiszer- és vegyiáru-nagykereskedelmi társaságot a Calslane Holdings pénzügyi befektető társaság vásárolja meg. Az akvizíció lebonyolításával, valamint az Interfruct Cash & Carry áruházlánc stratégiai átalakításával az új tulajdonos Jelen Béla kereskedelmi szakembert bízta meg. A tranzakció lezárásához szükséges hatósági engedélyek megszerzés folyamatban van. A felek az ügylet értékét nem kívánják nyilvánosságra hozni.