Késik a BKV és a vízművek mérlege

Vágólapra másolva!
Sem a vízműveknek, sem a BKV-nak nem lesz határidőre jogszerű mérlege a tavalyi gazdálkodásról, sőt a közlekedési társaság vezérigazgatói posztjának betöltése is minden valószínűség szerint csúszik.
Vágólapra másolva!

A BKV Zrt. múlt évi mérlegbeszámolóját és idei üzleti tervét előterjesztés hiányában, a Fővárosi Vízművek Zrt. hasonló dokumentumait pedig a külföldi tulajdonosoknak járó menedzsmentdíj mértékéről zajló tárgyalások sikertelensége miatt nem tárgyalja e héten a fővárosi önkormányzat szakbizottsága.

Somlyódy Csaba (MSZP) elmondta, hogy a többi gazdasági társaság mérlegbeszámolójáról és üzleti tervéről döntést hoznak, s így a május 31-i határidőre a dokumentumokat benyújthatják a cégbíróságra.

A politikus közölte azt is, hogy egy nappal a testületi ülés előtt még mindig nem kapták meg a városvezetéstől a BKV vezérigazgatói posztjának pályázati kiírását. Hozzátette, hogy egy hete a bizottság azért nem tudta kiírni a pályázatot, mivel az illetékes főpolgármester-helyettesek nem terjesztették az anyagot a testület elé.

Demszky Gábor főpolgármester múlt pénteken az MTI-nek nyilatkozva nehezményezte, hogy a szakbizottság egy héttel a Főpolgármesteri Kabinet ilyen jellegű döntése után sem írta ki a BKV vezérigazgatói posztjára a pályázatot. Somlyódy Csaba közölte, ha a városvezetés előterjeszti a kiírást, a bizottság helyszíni javaslatra kiírja a pályázatot.