Az LG bevásárolna a General Electricben

Vágólapra másolva!
Az LG Electronics és a Haier Group is érdeklődik a General Electric-nek az immár egy évszázada működő gépgyártásának megvételéért. Ezt Jeffrey Immelt, a GE vezérigazgatója jelentette be - olvasható a bloomberg.com-on.
Vágólapra másolva!

Az indulók kiléte elég egyértelművé vált - mondta Immelt egy szöuli üzleti reggeli folyamán. Kínából a Haier, Dél-Koreából az LG és még mások is, de ez utóbbi a legkomolyabb kandidáló.

A GE üzletágának megvásárlásával az LG Electronics a Whirlpool nyomába eredhetne a gépgyártás piacán, míg a Haiernek a névre van szüksége az amerikai terjeszkedés felfuttatásához. Mindkét kérő vállalat nagyot profitálhatna a név megvételével, mivel az amerikai piacon igen jól csengő márkáról van szó.

A Citigroup és a Goldman Sachs csoport elemzői a GE háztartásigép-gyártási üzletágát 8 milliárd dollárra becslik. Az LG "alaposan megvizsgálja" az üzletet, addig nem születhet döntés - mondták a cégnél tegnap. A Haier részéről cáfolták a vásárlási szándékot. A bloomberg.com értesüslései szerint konkrét tárgyalás még nem folyt az ügyben.

A GE 2006-ban 27 százalékos részesedéssel bírt a háztartási gépek piacán az Egyesült Államokban, míg a 2007-es összes bevételük 7,2 milliárd dollárt tett ki. A vételi hír hallatára a GE papírjainak árfolyama 0,3 százalékot emelkedtek.