A Malév nem tagja az AirUnionnak

Vágólapra másolva!
A Malévot nem tekintik az AiRUnion szövetség részének, de tovább dolgoznak technológiai integrációján, így döntöttek csütörtök este a részvényesek képviselői.
Vágólapra másolva!

Szergej Csemezov, az orosz Rostechnologii állami korporáció vezetője és Borisz Abramovics, az AiRUnion szövetség alapítója és magánrészvényeseinek képviselője megbeszélést folytatott, és erről a Rostechnologii sajtószolgálata közleményt adott ki, amely szerint "határozat született, hogy a Malév magyar légitársaságot nem tekintik az AiRUnion részének, de tovább dolgoznak technológiai integrációján".

Előzőleg Csemezov hírt adva arról, hogy Dmitrij Medvegyev aláírta az AiRUniont a vagyonkezelőtől a Rostechnologiinak átadó dokumentumokat. Szerdán azt is elmondta, hogy mind az állami korporáció, mind a magánrészvényesek növelhetik az alaptőkét, és ettől a folyamattól függ majd, hogy kinél lesz a meghatározó többség.

Ennek kapcsán kijelentette: - Először is Borisz Abramovics javasolta, hogy a maga részéről az új részvénytársaságba beviszi a Malév magyar légitársaságot, mi pedig egész sor további regionális légitársaság részvénypakettjeit szándékozunk a társaságba vinni. Nem tudom most megmondani, hogy konkrétan mi kerül még az AiRUnionhoz, mert a listát még nem hagyták jóvá.

Az AiRUnionnál nevük mellőzését kérő források nyomban siettek cáfolni a Csemezov által a Malévról mondottakat, és felhívták a figyelmet arra - amint a csütörtöki lapokban több szakértő is -, hogy a Malév Abramovicsék kezében lévő 49 százalékos részét nem lehet bevinni egy lényegében állami kézben lévő társaságba, mivel ez sértené a magyar törvényeket és azokat a kötelezettségeket is, amelyeket az Abramovics-fivérek a pakett megvásárlásakor vállaltak.