Végéhez közeledik a Megyeri híd építése

Vágólapra másolva!
Napokon belül helyére emelik az M0 északi hídjának a Duna főágát átívelő ferde kábeles híd utolsó elemét - közölte a tervező Céh Zrt. A Megyeri híd rköti össze majd a nyár végétől Budakalászt Újpesttel. A teljes beruházás 61,9 milliárd forintba kerül.
Vágólapra másolva!

A műtárgy Közép-Európa legkorszerűbb, egyben Magyarország leghosszabb folyami hídja lesz. A pilonok magassága 100 méter - csaknem háromszor akkora, mint az Erzsébet hídé - erre jön még a 8 méter magas repülési irányfény tartószerkezet.

A pilonok közti távolság 300 méter.A felhasznált beton és acél mennyiségéből közel három West End City Center méretű bevásárlóközpont szerkezete lenne megépíthető.A híd tervezési munkái 1993-ban, a kivitelezési munkái 2006-ban kezdődtek, átadása ez év őszén lesz. A Megyeri híd része annak az öt hídból álló komplexumnak, amely Budakalászt köti majd össze Újpesttel. Az építés 2006-ban kezdődött, a beruházás mintegy 62 milliárd forintba kerül.

A monumentális létesítményt az autósok a tervek szerint nyár végén vehetik birtokba. A szakemberek úgy látják azért nagy jelentőségű ez a híd, mert ezzel nemcsak az Árpád híd forgalmát, de a Hungária körútat is tehermentesítik.