Bajnai 5 százalék feletti növekedést vizionál

Vágólapra másolva!
Az lehetne a nemzeti cél, hogy Magyarország képes legyen a tartós, 5 százalék körüli növekedésre, az EU átlagát évente legalább 2 százalékkal meghaladva, mert akkor fogja érezni mindenki, hogy érdemben közelíti az áhított életszínvonalat, gazdasági fejlődést - vélekedett Bajnai Gordon, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a külföldi kamarákkal folytatott megbeszélést követően.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy a gazdaság visszaálljon egy gyorsabb növekedési pályára, az ország munkához való viszonyát kell megváltoztatni, hogy ne csak a felnőttek alig több mint fele dolgozzon - mondta Bajnai Gordon hétfőn a sajtónak, miután nemzetközi kamarák képviselőivel tárgyalt.

Ennek a miniszter szerint előfeltételei vannak a munkahelyteremtésben, az adó- és járulékrendszerben, a gazdaságfejlesztési támogatásokban, a gazdaságot gúzsba kötő bürokrácia csökkentésében. Emellett szükség van a munkára való ösztönzésre is, mert az alacsony képzettségűek közül sokan azért nem mennek el dolgozni, mert a segélyezési rendszer nem ösztönöz erre. Az oktatás, képzés és szakképzés területén is tenni kell azért, hogy aki dolgozni szeretne, megtehesse. Ennek a programnak a részelemeiről beszéltünk - mondta Bajnai Gordon. Az egyensúlyt semmi nem veszélyeztetheti - jelentette ki Bajnai Gordon.

A miniszter szerint az lehetne a nemzeti cél, hogy Magyarország képes legyen a tartós, 5 százalék körüli növekedésre, az EU átlagát évente legalább 2 százalékkal meghaladva, mert akkor fogja érezni mindenki, hogy érdemben közelíti az áhított életszínvonalat, gazdasági fejlődést.