Gyárakat zár be a General Motors

Vágólapra másolva!
Négy sportautógyárat zár be az amerikai kontinensen a General Motors. A Kanadában, az Egyesült Államokban és Mexikóban elhelyezkedő üzemeket a környezetbarát technológiára való áttérésre hivatkozva zárja be az amerikai gépkocsióriás - olvasható a BBC internetes oldalán.
Vágólapra másolva!

A vészesen magasra ugró üzemanyagárak a kisebb gépjárművek irányába tolták el a keresletet, így a General Motors kénytelen a sportautó ágazat visszaesése következtében kénytelen volt megválni a Hummer márkától is.

A General Motors vezetősége nemrégiben fogadta el egy új, kisebb Chevrolet típus terveit, amely hamarosan Ohioban kerül futószalagra, valamint az elektromos működésű Chevrolet Volt fejlesztését, melyet Detroitban kezdenek el gyártani.

A világ legnagyobb autógyártója "agresszívan reagál az üzemanyag-hatékony kereslet meredek növekedésére, valamint a gazdasági és piaci kihívásokra" - áll a BBC oldalán.

Az agresszív reakciót A tolucai, oshawai, moraine-i, janesville-i gyárak munkavállalói érzékelik leginkább, ők ugyanis kereshetnek új munkahelyet a jövőben.