Növelte árbevételét a XAPT

Vágólapra másolva!
Az informatikai piacon érdekelt XAPT Hungary Kft. 2,253 milliárd forint árbevételt ért el 2007-ben, ami 60 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - mondta Schvarz Zoltán ügyvezető igazgató csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A vezető bejelentette, hogy az export tizenkétszeresére nőtt, s elérte a bevétel harmadát. Az export 50 százaléka Kanadába, 20 százaléka pedig az USA-ba irányult. További 20 százaléka pedig Romániába.

A saját szoftverfejlesztéssel is foglalkozó XAPT főként gép- és egyéb kereskedelemmel, ingatlanfejlesztéssel, disztribúcióval és szervízszolgáltatásokkal foglalkozó cégeknek szállít Microsoft Dynamics-alapú vállalatirányítási szoftvereket.

A társaság az elmúlt három évben 30-40 százalék közötti üzemi eredményt ért el.

Az összesen 70 főt foglalkoztató cég portfóliójában egyre nagyobb arányt képvisel a saját szoftverfejlesztésből származó licenc bevétel, ami jelenleg a bevétel mintegy 25 százalékát teszi ki.

Az ügyvezető elmondta: a idén további bevétel növekedésre számítanak, ami elérheti a 30 százalékot. Ha az export-tervek megvalósulnak, akkor bevétel fele már külföldi szállításokból és az ott elvégzett munkákból származik.

Schvarz Zoltán ehhez kapcsolódóan elmondta: a cég további embereket vesz fel, ám egyre nehezebb megfelelő képzettségű munkatársakat találni, mivel az oktatási intézményekben nem a megfelelő tudást szerzik meg.