Közbeszerzési pályázatokat írt ki az MNV

Vágólapra másolva!
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. összesen mintegy 1,4 milliárd forintos költségkerettel közbeszerzési eljárásokat írt ki a saját kezelésében lévő állami tulajdonú ingatlanok tisztántartására, parlagfű-mentesítésére, őrzésére, illetve eseti jelleggel a veszély- és kárelhárítási, karbantartási, felújítási munkálatainak elvégzésére -  közölte a társaság közleményben szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Mindkét pályázat beadási határideje július 21.

A kiíró, a saját kezelésében lévő mintegy 40 ezer négyzetmétert kitevő ingatlanok folyamatos tisztántartására 100 millió forint, a 3000 hektár, nem egybefüggő ingatlan - udvar, földterület - kaszálására, parlagfű-mentesítésére 600 millió forint, az őrző-védelmi feladatokra szintén 600 millió forint éves költségkeretet jelölt meg.

A gyommentesítést és parlagfű elleni védekezést évente két alkalommal kell elvégeznie a nyertesnek, úgy, hogy a természetvédelmi területeken végzett gyommentesítés során a védett növények megóvását biztosítja.

A mintegy 8000 ingatlan eseti jellegű veszély-, kárelhárítási, hibajavítási, karbantartási, felújítási munkálatainak kivitelezésére kiírt pályázat várható éves költsége mintegy 100 millió forint.

A vagyonkezelő tájékoztatása szerint a feladatok ellátására 2008-ban a költségvetési törvény mintegy 3 milliárd forintos keretet biztosít.

A közbeszerzési eljárás eredményeképpen a kiíró 4 évre szóló keretszerződéseket köt, az MNV kizárólag az egyedileg megrendelt és elvégzett munkákért fizet.