Vágólapra másolva!
Budapesti taxitársaságok a Fővárosi Közgyűlés által meghatározott alapdíj és a kilométerdíj plafonjának emelését kezdeményezik. Ha a képviselők támogatják elképzeléseiket, akkor ősztől jelentősen drágulhat a fővárosban a taxizás - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége a Budapesten közel nyolc éve változatlan tarifák felső határának emelését kezdeményezi. A kérdés szonban leghamarabb szeptemberben kerülhet napirendre.

A Fővárosi Közgyűlés utoljára még az évtized elején módosította a korlátokat. Eszerint nappal kilométerenként legfeljebb 240 forintot, éjszaka 336 forintot, míg alapdíjként 300 forintot kérhetnek a taxisok.

Dudás Zoltán, a szervezet főtitkára szerint alapdíjból ma mindenki a megengedett legnagyobb tarifát számlázza, míg a kilométerdíj szinte az összes társaságnál közel van a plafonhoz. Dudás szerint egy olyan szintű növelést szeretnének elfogadtatni, amiben "marad még tartalék". Ezért ha meghatároznák az új plafont, az nem jelenti azt, hogy a taxis cégek azonnal erre a szintre emelnék áraikat.

Pásztor György, a Budataxi és a Tele5 ügyvezető igazgatója szerint az alapdíj maximumát 500 forintnál, míg a kilométerenkénti nappali tarifáét 300 forintnál, az éjszakaiét 350 forintnál kellene meghúzni - írja a Népszabadság.