Új üzletágat indít az AAA Auto

Vágólapra másolva!
Az AAA Auto N.V. új üzletágat indított a prémium kategóriás gépjárművek értékesítésére - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos honlapján hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az AAA Premium Auto maximum két éves, legfeljebb 40 000 kilométert futott, prémium kategóriás használtautók értékesítésével, és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások biztosításával foglalkozik majd, egyelőre Csehország területén. Amennyiben a prémium kategóriás autók értékesítése beváltja a hozzá fűzött reményeket, az AAA Auto a szolgáltatást Magyarországon is el kívánja indítani - áll a közleményben.

Az AAA Premium Auto által forgalmazott használtautó típusok átlagosan 10-40 százalékkal lesznek olcsóbbak, mint újonnan vásárolt "társaik". Az új üzletág elindításával az AAA Auto egy teljesen új, 682 négyzetméteres bemutatótermet adott át Brnóban. A beruházás értéke mintegy 580 millió forint.

Az AAA AUTO Group N.V. 2008 első negyedévét 5,3 millió euró nettó veszteséggel zárta, ami az előző negyedévhez képest 42 százalékos csökkenés. A cég 115,3 millió euró bevételt ért el 2008 első negyedévében, ami az előző év hasonló időszakához képest 15 százalékos növekedés, 2007 negyedik negyedévéhez képest viszont 3,9 százalékos visszaesés. A magyarországi bevétel, az összes bevétel 13 százaléka volt az első negyedévben, egy évvel korábban ez az arány 9 százalékot tett ki.

A csoport 2007-ben 470 millió euró árbevételt ért el, 34,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, míg a nettó eredménye 4,9 millió eurós veszteséget mutatott.