Pozitív korrekcióval zárt a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 149,25 pontos, 0,73 százalékos emelkedéssel, 20 472,02 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 14,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző kereskedési napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 3,53 százalékkal 20 400 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,81 százalékkal 6250 forintra csökkent.
Vágólapra másolva!

Nem volt jelentős hatással a tőzsdére, hogy a monetáris tanács a kamatemelési várakozásokkal ellentétben nem változtatott a jegybanki alapkamat 8,50 százalékos szintjén - mondta el Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője.

A bejelentést követően ugyan meglódult egy kissé a kereskedés, ám a nap végére elveszítette a lendületét, unalmas kereskedésben, nem túl jelentős forgalom mellett emelkedett kissé a BUX. A régiós és nyugat-európai börzék többsége is enyhe pluszban zárt, kivéve a lengyel tőzsdét, ahol jelentős veszteséget szenvedtek el az árfolyamok. Az amerikai piacok enyhe pluszban nyitottak, de hangulat nem nevezhető "rózsásnak" - mondta.

A Mol 695 forinttal, 3,53 százalékkal 20 400 forintra erősödött, 4,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 51 forinttal, 0,81 százalékkal 6250 forintra csökkent, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 1,48 százalékkal 734 forintra esett, forgalma 1,5 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama nem változott, 32 000 forintot ért, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

Nap közben felfüggesztették a Phylaxia papírjainak kereskedését, amíg közzé nem tette társaságainak nyereség- várakozásait, illetve holdinggá alakulásának terveit. A Phylaxia Pharma részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában jegyzik, a cég azt tervezi, hogy hamarosan kérvényezi a részvények átsorolását az "A" kategóriába. A papírok kereskedése a pénteki tőzsdenap kezdete óta szünetelt a hétfőn közölt információkra tekintettel. A kereskedés hétfőn 13:30 órakor indult újra. A papírok legutóbbi záróára 19 forint volt.