Lufthansa: nincs válság egyelőre

Vágólapra másolva!
Miközben a légi társaságok folyamatosan panaszkodnak helyzetük rosszabbodása miatt, a harmadik legnagyobb európai repülőtér, a frankfurti forgalmában egyelőre nem érzékelhetők válságjelek.
Vágólapra másolva!

A repülőteret üzemeltető Fraport vezérigazgatója szerint sem a légi közlekedésben, sem a légi szállításban nincsenek arra utaló jelek, hogy a világ, gazdasági válság elé nézne. Wilhelm Bender optimista az ágazat növekedési kilátásait illetően annak ellenére, hogy az élénkülő infláció, hatással lehet az emberek utazási kiadásaira, elsősorban amiatt, hogy drágul az energia, s ezért többet kell fizetniük a közlekedésért, az áramért, a fűtésért. Mindez azonban szerinte nem veszélyezteti a légi közlekedést.

Hasonló véleményen van a Lufthansa Cargo vezetője is, aki úgy véli, hogy kis túlzás a vásárlőerő csökkenéséről beszélni, mert szerinte a világgazdaság egészét tekintve ennek éppen az ellenkezője történik: világszerte növekszik a vásárlóerő. Ennek alapján a Lufthansa Cargo az idén a tavalyival nagyjából azaonos, 5-6 százalékos növekedésre számít a szállított mennyiséget tekintve. A Fraport 1-2 százalékos forgalom-növekedésre számít az idén a frankfurti repülőtéren.