Megbírságolták a Cashline-t

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jogszabálysértés miatt egymillió forintra megbírságolta a Cashline Értékpapír Zrt-t.
Vágólapra másolva!

A felügyelet honlapján, csütörtökön közzétett határozat szerint a PSZÁF felszólította a társaságot, hogy biztosítsa a határidős pozíciók és az elszámolásukhoz zárolt fedezetek összhangját. Továbbá tartsa be a határidős ügyletekből eredő követelések és kötelezettségek nyilvántartására vonatkozó előírásokat, illetve értékpapír kölcsönzés során fokozottan ügyeljen az ügyfélkövetelések védelmére vonatkozó jogszabályi előírások teljes körű betartására, a saját és megbízói befektetési eszközök elkülönített kezeléséről.

A Cashline 1994-ben alakult, a független magyar brókercég teljes körű értékpapír-piaci szolgáltatásokat nyújt. A társaságnak mintegy ezer magánbefektető ügyfele van, akiknek mintegy 70 milliárd forintnyi ügyfélpénzét kezeli. Tőzsdei forgalma alapján 2007-ben az ötödik legnagyobb forgalmazó volt a Budapesti Értéktőzsdén.

A cég éves jelentése szerint 2007-ben a Cashline befektetési szolgáltatási tevékenységből származó eredménye 1,227 milliárd forint volt szemben a 2006-os 805,3 millió forinttal. Adózott eredménye tavaly 317 millió forint volt szemben az előző évi 226,8 millió forinttal. A társaság jegyzett tőkéje 1 milliárd forint, saját tőkéjének értéke 2007 végén 1,112 milliárd forint volt.