Korrigált a forint

Vágólapra másolva!
Folytatódott a forint árfolyamának korrekciója a bankközi devizapiacon, pénteken fél tízkor 238,10/20 forintot ért egy euró, szemben a csütörtök délutáni 237,00/10 forinttal.
Vágólapra másolva!

Szerdán még 235,85/95 forint volt az uniós deviza, amihez képest ugyan jelentős forintgyengülést mutat a péntek délelőtti kurzus, de kereskedők emlékeztettek arra: a múlt hét elején még 247 forint felett járt az euró, tehát "van miből leadni" a nemzetközi befektetői hangulatot kedvezőtlen irányba alakító hírek hatására.

A megkérdezett kereskedők elmondták, hogy a pénteki trend kiváltója a csütörtöki tőzsdei mélyrepülés, az európai és az amerikai értékpapírpiacok jelentős mértékű gyengülése, valamint - legalább ekkora súllyal - az újabb történelmi csúcsokat döntögető, immár 140 dollár felett alakuló olajár. Tény, hogy a gyengülés a feltörekvő devizák közül a forintot érinti leginkább, de éppen a forint volt az a deviza az elmúlt napokban, amely az akkor érkezett kedvező hírekből a legtöbbet profitálta.

A forint a dollárral szemben is gyengült. Miközben az euró/dollár árfolyam 1,575 körüli értéken áll, és jelentősen nem mozdul, az amerikai deviza árfolyama a forinttal szemben 151,40 körül alakult pénteken reggel a csütörtöki 150,65/85 után.