Az Enternet a NATO beszállítója lehet

Vágólapra másolva!
Az EnterNet 2001 Kft. és  serverhosting cége, a Proserver megkapta a NATO beszállítói tanúsítványt, és ezzel az EnterNet 2001 Kft. a második az internet-szolgáltatók, míg a Proserver az első a hosting cégek között, amely ilyen tanúsítványt kapott - közölte az EnterNet hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A serverhosting cégek a szerverközpontot, a szervertermet biztosítják a megrendelők számára.

"Ezzel megnyílik az út ahhoz, hogy a két cég részt vegyen a NATO beszerző szerveinek, illetve a NATO-tagországoknak a pályázatain" - közölte Bauer Róbert, az EnterNet Invest Zrt. igazgatóságának elnöke. A tanúsítvány megszerzésével az EnterNet és a Proserver nemcsak megbízásokhoz juthat a védelmi ipar területén, de értékes referenciákat, tartós üzleti kapcsolatok szerezhet olyan partnerekkel, akiknek megbízhatóságát a NATO szavatolja.

Az EnterNet és cége a Honvédelmi Minisztériumtól kapta meg a tanúsítványt azt követően, hogy a Pénzügyminisztérium pénzügyi-, a Miniszterelnöki Hivatal pedig szakmai szakértői véleményt adott hozzá.

A Proserver a legszigorúbb kritériumoknak is megfelelő, egymilliárd forint költséggel kialakított szervertermét 2007 őszén adták át, és nem sokkal később a társaság már az ISO 9001-es tanúsítványt is megszerezte.