Növelné eredményét az RFV Nyrt.

Vágólapra másolva!
Az energetikai szolgáltatásokat végző RFV Nyrt. 2,456 milliárd forint árbevétel és 510 millió forint nettó eredmény elérését prognosztizálja 2008. év végére - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
Vágólapra másolva!

A kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) várhatóan 852 millió forintot ér el ebben az évben, az egy részvényre jutó eredménye pedig 255 forint lesz. A közlemény szerint az RFV első félévi árbevétele jelentősen meghaladta a várakozásokat, a féléves gyorsjelentését július 25-én teszi közzé a cég.

A cégvezetés az optimista előrejelzést a javuló piaci környezettel indokolja. A költséghatékony energiaszolgáltatási megoldásokat kínáló cég tevékenységi területének kedveznek a növekvő energiaárak és az energiamegtakarító technológia fejlődése. A társaság közölte azt is, hogy új stratégia kialakításán dolgozik, amelynek részleteit szeptemberben tervezi megosztani a befektetőkkel.

A BÉT "B" kategóriájában jegyzett RFV Nyrt. 2008 első negyedévében 747,7 millió forint árbevételt ért el. Az EBITDA 174,3 millió, a nettó eredmény 70,8 millió forint, az egy részvényre eső eredmény pedig 35 forint volt. A társaság 10 forint névértékű részvényei hétfőn délelőtt 3190 forintot értek a tőzsdén.