A német piacon erősített a Rába

Vágólapra másolva!
A Rába Futómű Kft. és a német Claas Selbstfahrende Erntemaschienen GmbH cég 2009. szeptember 30-ig hatályos, hosszabbítási opciókkal kiegészített komplett szállítási szerződést írt alá. Az értékesítés várható volumene éves szinten elérheti az 5 millió eurós értéket.
Vágólapra másolva!

A Rába Futómű Kft. kapcsolata a mezőgazdasági gépeket gyártó német Claas céggel több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A két cég közötti együttműködés 1994-ben kezdődött, amikor a Rába komplett futóműveket kezdett szállítani a Claas univerzális traktor projektjéhez. Az együttműködés eredményeképpen a Claas ma kizárólag a Rába által tervezett és gyártott, nedvesfékes futóművekkel szereli Xerion típusú traktorát.

A mezőgazdasági járművek piacán folyamatosan tapasztalható fellendülés az üzlet további bővülésének lehetőségét vetíti előre, és ezt valószínősíti az a tény is, hogy a Claas a Renault mezőgazdasági üzletágának átvételét követően immáron a traktorgyártás nemzetközi szinten is meghatározó szereplőjévé vált.

A Claas szállítások komoly kihívást jelentenek a Rába számára: a traktorként, nagy sebességű szállítójárműként és univerzális eszközhordozóként is használható, összkerékhajtású és összkerékkormányzású, 360 lóerős speciális mezőgazdasági gépbe épülő, nagy terhelésű futóműpárnak sokrétű műszaki követelményeket kell kielégítenie - fogalmaz a Rába közleménye.