Rendkívüli közgyűlés a MÁV Biztosítónál

Vágólapra másolva!
Július 24-ére hívják össze a MÁV Általános Biztosító Egyesület újabb rendkívüli közgyűlését. Az egyesületi tagságnak akkor lesz lehetősége arra, hogy döntsön a kgfb-állomány átruházásáról - tudta meg Binder Istvántól, a PSZÁF szóvivőjétől a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A biztosító adatszobája jelenleg is nyitva, s hat társaság vizsgálja a 200 ezres portfóliót. A szóvivő arról nem beszélt, hogy a korábban nyilvánosságot kapott június végi határidő helyett mikorra kell az állományra pályázó társaságoknak az ajánlataikat beadni.

Amennyiben érkezik érvényes, a biztosok és a PSZÁF által is megfelelőnek ítélt ajánlat, akkor az ezt elfogadó közgyűlési határozat nyomán az egyesületnél élő kgfb-szerződéssel rendelkező tagok számára a szerződéstől számított 30 napon belül ismét megnyílik az átszerződés lehetősége: szabadon választhatnak új biztosítót maguknak. Megfigyelők szerint ugyanakkor nem túl sok ügyfélnek éri meg élni a lehetőséggel, hiszen az új biztosító szinte biztosan az eredeti díjak mellett veszi át az állományt, a volt MÁV-ügyfeleknek tehát idén nem drágul a kötelező.

Az év végén szokásos kampány idején az átvevő biztosító új - borítékolhatóan magasabb díjú - ajánlatai nyomán viszont mindenki újra kereshet biztosítói partnert. A piaci vélemények ezért tamáskodók a tekintetben, hogy lesz-e olyan cég, amelynek megéri ilyen rövid távra átvenni a komoly tartalékhiánnyal küszködő egyesületi állományt.

A múlt héten postázták a MÁV-ügyfeleknek a harmadik negyedéves díjat tartalmazó csekkeket, ám a PSZÁF-nál sokan panaszkodtak, hogy még nem érkezett meg. A kötelezőre vonatkozó szabályok szerint a biztosító 30 napig még helytáll az ügyfél által okozott kárért, addig mindenki befizetheti az aktuális díjrészletet.