Újraindult a Humet-papírok kereskedése

Vágólapra másolva!
A társaság igéretével ellenététben a pénteki kereskedés indulásáig nem tett közzé soron kívüli tájékoztatást az elnöke, Civin János ellen indított rendőrségi eljárással összefüggésben. Később azonban, még a felfüggesztés határidejének letelte előtt a kereskedést befolyásoló információt a tőzsde honlapján közzé tették.
Vágólapra másolva!

A Humet Nyrt Igazgatósági értesítője szerint egyértelműen megállapítást nyert, hogy Civin János, a Humet Nyrt elnöke ellen nem folyik rendőrségi vizsgálat. "A rendőrség munkatársai 2008. június 25-én azért keresték Civin Jánost szentendrei lakóhelyén, hogy útba indítsák annak érdekében, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, egy 1999 óta folyó eljárásban tanú minőségben megjelenjen a bírósági tárgyaláson. Civin János a fenti tárgyalásra hivatalos idézést nem kapott, és nem tudott arról, hogy az adott tárgyaláson a bíróság tanúként kívánta meghallgatni."

A Humet a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán este közölte, hogy rendőrségi vizsgálat folyik Civin János, a Humet elnöke ellen, melynek oka a társaság számára eddig ismeretlen. A tájékoztatás úgy szólt, hogy Civin Jánosnál "június 25-én vagy 26-án hajnalban több rendőr házkutatást vagy letartóztatást (az ok ismeretlen) kívánt foganatosítani. Az eljárást tévedésből a szomszédjánál folytatták le."

A tőzsde "B" kategóriájában forgó Humet részvények kereskedését csütörtökön felfüggesztette a tőzsde.A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem rendőrségi vizsgálat miatt, hanem egy bírósági tárgyalásra próbálták elővezetni a férfit. Arról azonban nem adtak felvilágosítást, hogy milyen ügyben.

A felfüggesztést elrendeli határozat rendelkezett arról is, hogy amennyiben a kibocsátó részvényeinek kereskedését befolyásoló információ a kereskedési idő vége elitt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, úgy a tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó törzsrészvényeinek kereskedését határozattal visszaállíthatja.