A szlovák miatt rekordon a cseh korona

Vágólapra másolva!
A szlovák korona euróátváltási árfolyamával kapcsolatos várakozások erősítőleg hatottak a térség más valutáira is, így a hétfő késő délutáni kereskedésben a cseh korona túllépve a 23,500 korona/eurós határt 23,490 koronás rekordot állított be. Később 23,505 korona/euróig ment vissza. Pénteken még 23,68 cseh koronát adtak záráskor egy euróért.
Vágólapra másolva!

Újabb rekordot állított be a forint árfolyama is hétfőn délután: a budapesti bankközi kereskedelemben 231,20 forinton is jegyezték az eurót.

Hétfőn délelőtt a szlovák korona - péntek után - ismét rekordot döntött az euróval szemben. Az év eleje óta a szlovák korona 10,289 százalékkal drágult az euróhoz képest. A korona 2006-ban 9,02 százalékkal, majd tavaly további 2,47 százalékkal erősödött az euróhoz viszonyítva.

A korona egy nappal azelőtt érte el újabb rekordját az euróhoz viszonyítva, hogy keddi brüsszeli tanácskozásukon az uniós pénzügyminiszterek döntenek a korona euróátváltási árfolyamáról. Az ülésen hivatalosan és végérvényesen határoznak arról, hogy Szlovákia jövő év január 1-től bevezeti fizetőeszközként az eurót.