Növelte termelését az Audi győri üzeme a tavalyi év első feléhez viszonyítva. Az új motorok gyártása terén új beruházásokra is készül.

Az idén mintegy 200 millió eurót fordít fejlesztésre az Audi Hungaria Motor Kft., főként olyan területeken, amelyeknek az új motorok gyártásában van szerepük - mondta Lőre Péter sajtószóvivő az MTI-nek kedden.

A győri vállalat közleményben ismertette: több mint 1,023 millió motort gyártott az első félévben, csaknem 10 ezerrel többet, mint a tavaly hasonló időszakban.

Az autó-összeszerelés is bővült: az Audi A3 Cabriolet gyártásának felfutási ideje lezárult, így már ez a modell is a kapacitásoknak megfelelően, tervezett darabszámban készül. Az első hat hónapban összesen több mint 32 ezer jármű hagyta el a gyártócsarnokot, félezerrel több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A Győrött összeszerelt kocsik között TT Coupé volt a legtöbb, azt követi az A3 Cabriolet, majd a TT Roadster. Az első félévben jubileumot is ünnepelt győri Audi, ebben az időszakban készült el ugyanis a 400 ezredik jármű.

Új munkahelyek teremtésével 7,3 százalékkal nőtt a dolgozók száma a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva. A vállalatnál 5900-en dolgoznak. Bővült az infrastruktúra az első hat hónapban: közel egymilliárd forintos beruházással elkészült az M1-es autópályát a gyárral összekötő út, amelynek költségét egyharmad-egyharmad arányban vállalta a város, a kormány és az Audi.

Lőre Péter sajtószóvivő az árbevétellel kapcsolatos kérdést azzal hárította el, hogy a pénzügyi adatokat nem teszik közzé.