Tovább erősödik a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 138,66 pontos emelkedéssel, 20 481,78 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 0,68 százalékos emelkedés.
Vágólapra másolva!

A tengerentúli optimista hangulat, elemzői várakozások szerint a magyar részvények árfolyamát is pozitívan befolyásolja majd szerdán.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a kedvező nemzetközi hangulatot tovább erősítheti az OTP Bank keddi bejelentése, miszerint több leánycégétől megválik, és likvidebb piacok felé fordul. Ez a bejelentés - vélekedett az elemző - jelentősen erősítheti az OTP-papírok árfolyamát. Emellett a Magyar Telekom részvényei is erősödtek az elmúlt napokban, és ez a tendencia is folytatódhat.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője szintén pozitív korrekcióra számít, ám szerinte ez a tendencia nem lesz tartós, bizonytalannak nevezte, hogy meddig tart az árfolyamok erősödése.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 217,99 pontos emelkedéssel, 20 343,12 ponton zárt kedden, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 1,08 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma 20,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a hétfői záráshoz viszonyítva.