Postán is terjeszti vállalkozói hiteleit az MFB

Vágólapra másolva!
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Új Magyarország Kisvállalkozói Hitelét az ország 45 kijelölt postáján is lehet igényelni július 16-ától - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Vágólapra másolva!

Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: ezzel a lehetőséggel a posta tovább bővítette banki, pénzügyi szolgáltatását.

Aladics Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a bank célja, hogy minél közelebb vigye a hitelt a vállalkozásokhoz, és ezt a szolgálja a postával kialakított együttműködés is.

A posta vezérigazgatója elmondta, hogy rövid időn belül tovább bővítik a lehetőséget kínáló posták számát. Terveik szerint 100 úgynevezett aktív értékesítési munkahelyet jelölnek ki, ahol az MFB hitelét is lehet igényelni. Az aktív értékesítési helyeken nemcsak a banki adminisztrációt intézik, hanem tanácsadással is foglalkoznak.

Szűts Ildikó utalt arra, hogy a Magyar Posta modernizációs programjának keretében a vállalkozó postapartnereknek is lehetőségük van a Magyar Fejlesztési Bank Új Magyarország Kisvállalkozói Hitelét igényelni fejlesztéseikhez.

Aladics Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese felhívta a figyelmet, hogy az Új Magyarország Kisvállalkozói Hitel konstrukció keretében 50 millió forintig gyors bírálattal, olcsó hitelhez juthatnak a kisvállalkozások 15 éves lejárattal és két év türelmi idővel.

A sajtótájékoztatót követően átadták a Mammut II. Üzletházban bérelt területen kialakított új postahivatalt, amely 282 millió forintba került. Ide költözött a hivatal az eladott Krisztina körúti székházból és a Retek utcából. A hétvégén is nyitva tartó hivatalban "Mesepostát" alakítottak ki, ahol játékos formában ismerkedhetnek a szakmával a gyerekek.