Bepereli a Mol az OMV-t

Vágólapra másolva!
A Mol Magyar Olaj és Gázipari Nyrt. keresetet nyújtott be egy bécsi bíróságon az OMV ellen rossz hír keltése és rágalmazás miatt, mert az osztrák olajcég legutóbbi ausztriai sajtónyilatkozatai nyíltan indiszkrécióval vádolták meg a Molt az Európai Bizottság fúziós vizsgálata során kiadott ellenvetési nyilatkozata kapcsán.
Vágólapra másolva!

Ferencz Szabolcs, a Mol kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére elmondta: "Célunk a helyzetet egyszer és mindenkorra tisztázni, és megmutatni, hogy az ellenséges felvásárlási kísérletet folytató OMV magatartása nem csupán a korrekt verseny szabályaitól tér el, hanem sérti a törvényeket is". "Az OMV a vélemény-nyilvánításaival túllépett egy határt, amely kívül esik a legádázabb felvásárlási harcok gyakorlatán is, ezért nincs más választásunk, minthogy az osztrák bírósághoz fordulunk" - fűzte hozzá a Mol kommunikációs igazgatója.

A Reuters hírügynökség a múlt csütörtökön közölt részleteket az Európai Bizottság egyelőre bizalmas dokumentumából, amely megállapítja: ha az OMV felvásárolná a Molt, az komolyan korlátozná a piaci versenyt, és magasabb árakhoz vezetne. Akkor az OMV a Molhoz hasonlóan tartalmilag nem kommentálta a bizalmas uniós dokumentumot. Az OMV egyik szóvivője azonban - akit az APA osztrák hírügynökség idézett - úgy nyilatkozott: "Nézetünk szerint most az EU versenyhivatalát kell porondra szólítani, mert a bizalmi szabályok betartása fontos az egész folyamat egyensúlya szempontjából". Azt mondta, nem tudni, ki rejtőzhet a bizalmi szabályok megszegése mögött, de "a Mol vezetése a múltban sem éppen a finom pengeváltással tüntette ki magát az OMV-vel folyó vitában".