Visszavonul a dinnyeháborúban az Auchan

Vágólapra másolva!
Lefújja a görögdinnye-akciót az Auchan, miután a termelők kétszer is az egyik áruház parkolójába borították a termést, tiltakozásul az alacsony árak ellen. A gazdálkodókat képviselő Karsai József  szerint a felvásárlók ellen meghirdetett blokádot nem fújják le.
Vágólapra másolva!

Nem árusítanak akciós dinnyét az Auchan áruházlánc üzleteiben péntektől, miután a dinnyetermesztő gazdálkodók képviseletében Karsai József (MSZP) országgyűlési képviselő, a gazdák szószólója megállapodott csütörtökön az áruházlánc vezetésével Budaörsön, az Auchan Magyarország Kft. központjában. Karsai az MTI-nek a tárgyalást követően azt mondta, az Auchan Magyarország Kft. július 18-i határidővel leszedi a dinnyével kapcsolatos óriásplakátjait.

Az áruházlánc vállalja továbbá, hogy péntektől a dinnyével kapcsolatosan árait a piaci árakhoz igazítva alkalmazza. Szintén péntektől a megállapodásban szereplő árhoz képest két forinttal magasabb árat fizet a termelőknek az Auchan - mondta Karsai. A tárgyaló felek megállapodtak abban is, hogy a jövő héten újabb találkozóra kerül sor, amelyen egyrészt a dinnye a kölcsönös érdekeken alapuló akciózásával kapcsolatban egyeztetnek, másrészt közösen gondolkoznak arról, hogy a jövő év folyamán miként lehet a magyar görögdinnye népszerűségét növelni.

Karsai József az MTI-nek elmondta azt is, hogy a felvásárlókkal szemben meghirdetett blokádot nem vonják vissza, alkalmazni fogják azokkal a felvásárlókkal szemben, akik nem fizetnek kilónként legalább 30 forintot a gazdálkodóknak a dinnyéért. Az országgyűlési képviselő blokádot helyezett kilátásba a CBA üzletlánc ellen, amennyiben szintén akciózna a primőr görögdinnyével a közeljövőben.